Liegveld Lelystad

Wees niet stil, laat je stem horen

Waar gaat dit over?

Goed dat je ons hebt gevonden!

Liegveld Lelystad is ontstaan vanuit een gevoel van pijn en onmacht veroorzaakt door politieke besluitvorming gebaseerd op volstrekt onjuiste informatie.

Het gevolg is dat we nu een vliegveld dreigen te krijgen waar heel intensief op gevlogen gaat worden. Zoals het er nu uitziet tot 45.000 vliegbewegingen per jaar, hoewel er ook al een rapport verschenen is waar men heeft doorgerekend naar 225.000 vliegbewegingen per jaar. In ieder geval is ieder aan Schiphol gesteld maximum tot op heden steeds overschreden.

Tot overmaat van ramp is het de bedoeling dat de vliegtuigen over honderden kilometers in 5 provincies LAAG gaan vliegen.

Dit gebied is zo groot, we hebben we het niet meer over ‘my back yard’ maar we hebben het over het hart van Nederland.

Dit mogen we niet over ons heen laten komen!!

Onze eis is dat er gewacht wordt met het openen van Lelystad Airport totdat het luchtruim opnieuw is ingedeeld.
En als dit niet voor 2023 kan gebeuren, so be it!
In een keer goed en anders niet!

Heb je een beetje tijd en wil je in een keer goed op de hoogte zijn van wat er speelt, kijk dan naar onderstaande video (44 minuten) waarbij betrokkenen en experts vanuit eigen expertise verschillende aspecten bespreken van de consequenties van de laagvliegroutes: gevaar van birdstrike (alle trekvogels vliegen op dezelfde hoogte als de vliegtuigen straks), invloed op het toerisme, invloed van geluid op je gezondheid en slaap, invloed van fijnstof op je gezondheid, overmatig extra gebruik kerosine en ga zo maar door:

 

 

 

Groei Luchtvaart van economisch belang?

Gepropageerd wordt dat de groei van Schiphol en de uitbreiding met Lelystad Airport belangrijk is voor de economie van Nederland.
In deze uitzending van tegenlicht wordt dieper ingegaan op deze economische belangen, je kunt hier zien dat het argument economisch belang zwaar overtrokken is:

Herziening luchtruim
Volgens deskundigen is eerst een herziening van het luchtruim noodzakelijk om het gewenste aantal vakantievluchten in de Flevopolder mogelijk te maken. Toch gaat Lelystad Airport in het voorjaar van 2019 al open. Dat is volgens de overheid noodzakelijk om de positie van Schiphol te borgen.
Klik hier om deze uitzending te bekijken, wees gewaarschuwd het is pijnlijk.

Accijns en btw heffen op kerosine:
Helaas niet zomaar mogenlijk vanwege internationale overeenkomst uit 1944! scheelt dus staat €0,74 PER LITER Op en neer tussen Eindhoven en Barcelona verbruikt vliegtuig 9000 liter kerosine, reken maar uit!
https://www.bjmgerard.nl/?p=5866

Fijne uitleg Arjen Lubach

Zie hieronder de heldere uitleg van Arjen Lubach en zijn gedegen onderzoeks-team over Schiphol dochter Lelystad Airport (van 5 november 2017). Ten tijde van dit fragment dacht men nog dat het om 45.000 vliegbewegingen zou gaan, inmiddels mogen we 60.000 vrezen.

 

En dan deze Briljante bijdrage van de Stichting Red de Veluwe!

 

 

Op deze site vind je verder informatie over:
Laagvliegroutes
Het effect op jouw gezondheid
Zondagsrust
De dubbele agenda van de politiek om vrachtverkeer toe te laten
Op wie kan ik komende gemeenteraadsverkiezingen wel stemmen
Wat kun jij doen
Download posters en stickers
Informatie op andere sites

Verder Bericht

© 2023 Liegveld Lelystad

Thema door Anders Norén